Márka

Szépség, Design, Környezettudatosság!

Meddig terjed neked, mint szülőnek, nagyszülőnek, nagybácsinak, nagynéninek, barátnak a felelőssége a gyermekek jövőjének biztosításában?

Kimerül abban, hogy egészséges ételekkel táplálod, sokat foglalkozol vele, tökéletes óvodát, iskolát választasz, külön angolra járatod?
Vagy kiterjed arra is, hogy megóvod a Földet, mint bolygót a környezetszennyezéstől?

Brand_blk.lemon.wht

Egy amerikai-francia házaspár Boo és Bruno Louis úgy gondolta, hogy ez utóbbi is beletartozik az Ő felelősségi körükbe. Ezért, amikor elsőszülött leányuk elérte azt a kort, hogy szüksége lett kistányérra, pohárra, kanálra elkezdtek olyan gyermekétkészlet után kutatni, ami nem műanyag, hanem környezetbarát anyagból készül. Annak ellenére, hogy Boo Louis amerikai még egy fontos szempont volt számára, hogy ne legyen Disney figurás.

louis-family

2003-ban sajnos vagy inkább pont szerencsére nem találtak ennek a két feltételnek megfelelő étkészletet. Viszont találtak egy gyárat, ahol bambusz termékeket gyártottak. Így kézenfekvő volt a megoldás hiszen Boo Louis iparművészként végzett formatervezési szakon, így az alkotás az élete. Ha nem tudnak vásárolni, akkor majd ők létrehozzák a környezetbarát anyagból készült Disney mentes gyermek étkészletet. Ez lett az EKOBO.

A lassan 16 éves múltra visszatekintő vállalkozás abból a csodálatos dologból született, amit úgy hívunk, szülői gondoskodás.

DSC_5712_sm

Mivel Boo és Bruno-nak megvolt az elhatározása, elkezdték felépíteni a kis vállalkozásukat, az EKOBO-t és ne gondold, hogy mindig minden fenékig tejfel volt számukra. De kitartottak amelett, hogy a közben újabb taggal bővülő csemeték számára megóvják azt a Földet.

DSC_2262_sm

Az EKOBO a gyermek étkészletekkel indult. Ezek a Föld egyik leggyorsabban megújuló erőforrásából, a bambuszból készülnek. Méghozzá oly módon, hogy az egyéb bambusz termékek, pl. tálak, bútorok, stb előállítása során bambusz fűrészpor keletkezik. És ezt a fűrészport használják fel és kombinálják egy élelmiszer minőségű kötőanyaggal.

Miben más a bambuszból előállított étkészlet a műanyagtól?

Az első, ami a szemedbe ütközik, az ára.
És akkor lássuk mit kapsz a pénzedért. A műanyag nem csak azért környezetszennyező, mert nem bomlik le, hanem azért is, mert az előállításával, vagyis a gyártás során is hatalmas mennyiségben kerül károsanyag a légkörbe.

Ekobo-114

Az EKOBO tányérok 100% natúr bambuszból készülnek. A bambusz egy növény, ami a természetben megtalálható, ráadásul mint növény, amíg növekszik tisztítja a levegőt, mert szénmonoxidot köt meg. Így a bambusz termékek gyártása környezetbarát.
De mi lesz vele, ha már nem kell és a szemétbe kerül? Rosszabbik esetben az erdőben marad egy piknikezés után? Hát lebomlik.

EKOBO_misc.mix

Mivel egyre több szülő érezte úgy, hogy kibővíti a felelősségét és a műanyag étkészleteket lecseréli bambusz termékekre, nőtt a vállalkozás is. Ma már az EKOBO nem csak gyermek étkészleteket, hanem kézzel szőtt biopamut törülközőket, konyhai, fürdőszobai kiegészítőket is gyárt.

Magyarországra pedig a Yogoplay játékbolt hozta el ezt a csodát, hiszen a Yogoplay játékbolt küldetése, hogy egy szebb jövőt hozzon létre a gyermekeink számára.
A Yogoplay küldetésének itt olvashatsz utána.


 

És ne feledd!
Senki sem túl kicsi ahhoz, hogy tegyen valamit egy szebb jövőért.
Lehet, hogy úgy érzed: az, hogy nem veszel műanyag zacskót, mi ahhoz képest, hogy létrehozok egy környezettudatos márkát, de hidd el sokat számít. Mert a szomszéd is látja, hogy nem műanyag zacskót használsz, hogy bambusz étkészleted van a műanyag helyett, és meg fogja kérdezni miért. Te elmondod és másnap azt látod, hogy papír vagy vászon zacskóval érkezik a bevásárlásról.

Storage_kitchen_1

Segíts!

Építsünk együtt egy szebb világot.


Sajnos 2021-től Magyarországon már nem értékesíthetőek bambusz étkészletek.
Erről bővebben itt olvashatsz >>>

 


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.

1 megosztás = „köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


 

Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:

www.Yogoplay.com

Facebook előlap kezdés

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top