Gyerekszoba

Mivel dobd fel a gyerekszobát? Lufi lámpa

Gondolkodtál már azon, hogy mivel dobhatnád fel a gyerekszobát?

Mit szólsz a lufihoz?
Igen tudom, ultra környezet szennyező és veszélyes az állatokra, de olyan szépek. Én rajongok értük. De ne aggódj van megoldás. A lufi lámpa, mármint lufi alakú lámpa. Ma már több lámpa és design cég is létrehozta a maga gyöngyszemét.

A spanyol Estiluz vállalat lámpákra és kiegészítőkre specializálódott.
A Barcelonai székhelyű cég több disegnerrel dolgozik együtt. A fali és mennyezeti lufi lámpákat Francesc Crous és Alessandro Calogero tervezték.


 

Estiluz


De már az 1970-es években is volt lufi meg lámpa is.
Yves Christin olasz designer pedig ötvözte a kettőt, ebben a csodálatos évben. Yves Christin lámpája használható asztali, fali vagy mennyezeti lámpaként. Tényleg olyan, mintha színes lufik lennének szétszórva a padlón. Nem is gondolná az ember lánya, hogy üvegből alkották meg.

 

Yves Christin


És akkor ugorjunk át egy másik földrészre.
A Hao Si kínai designer céget is megragadta a lufi könnyedsége és játékossága. A cég neve Hao Si jelentése „jó dolgok”. És valóban az általuk megalkotott könnyed fali lámpa ebbe a kategóriába tartozik.


Persze, ha te, vagy a gyermek nem éred be egy-egy lufival, akkor is van megoldás. Méghozzá Fragile – Matteo Gonet üveg csillárja. Az 1m-es csoda, 24 db egyenként 30 cm-es üveg lufiból áll.
És hát ilyen, amikor a design és az üveggyártás keveredik.


Fragile - Matteo Gonet 3

Fragile – Matteo Gonet


Persze nem csak messze, és nyugaton ütötte fel a fejét a lufilámpa gyártás.
A keleti blokk is felzárkózott, akiket a Cseh Brokis design cég képviseli. Ők is a lámpákra specializálódtak és persze tőlük sem hiányozhat a léggömb, bár Ők már a modern kerekebb formát képviselik. Ráadásul ezeket a csodákat kézzel készítik.

 

Brokis


Na, te melyiket választod a gyerekszobába?


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.

1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:

www.Yogoplay.com

yogoplay_elolap_hirlevel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top