Oktatás

Tuti recept, hogy a gyermeked NE LEGYEN DROGOS

Az Én gyerekem biztos nem lesz drogos, állítja határozottan sok szülő. De miért ennyire biztosak benne? Mi szükséges ahhoz, hogy tényleg így legyen? Neked van tuti recepted?

Csak értékre kell nevelni, oda kell rá figyelni, sok szeretet kell neki adni, mondják a szakemberek és sok szülő. De vajon ez elég? Akkor is meg fogja kapni az odafigyelést és a szeretet, amikor „undi” kamasz lesz? Gondol csak végi, most hány éves és hányszor voltál rá dühös úgy, hogy azt érezted mindjár felrobbansz, hányszor kiabáltál vele? Nekem volt ilyen. Szerencsére kezd ritka lenni, minta fehér holló, vagy nem is szerencse csak egy másik szemléletmód.

wp-image-1511274015

Még milyen eszközeid vannak? Nem engedem el bulizni, megnézem kivel barátkozik. Ha olyannak tarom a barátját, aki rossz hatással lehet rá  eltiltom és minden este elmondom, hogy milyen veszélyesek a drogok.

Gondold csak végig, ez megoldás? Minden este tartasz neki egy uncsi hegyibeszédet mi a helyes és mi nem, de előtte megtiltottad, hogy a barátaival legyen. Szerinted mennyire fog utálni és mennyi fog megmaradni benne abból, amit mondtál. Emlékszel még a szüleid által tartott hegyi beszédekre? Mit éreztél, és gondoltál, amíg hallgattad? Én őszinte leszek, nagyon untam. egyik fülön be másikon ki.

wp-image-835509433.

Én a barátnőm 40. születésnapján voltam kénytelen szembenézni a ténnyel, hogy ez lehet, hogy kevés, hogy kellene más is. A DJ srác mesélt egy sztorit, ami vele eset meg. 20 éve dj, ebből él. Van már rutinja buli terén, de drogozni nem drogozott soha.  Vagyis egy hónappal ezelőttiig, amikor is a Budapesti bulin az italába valaki, valamit belekevert.  Persze nem tudott róla. 3 nap kiesett az életéből. Ő egy srác és ez történt vele. Nekem lányaim vannak a nagyobb most lesz 13 éves. Hogy fogom megvédeni? Nem mehet el táncolni egy szórakozó helyre vagy házi buliba? Nem hinném, hogy ez lenne a megoldás.

wp-image-1284996533
 

Ezért is mentem el a férjemmel és a gyerekkel a Drogmentes Magyarország Mozgalomrendezvényére. Szombaton a Parlament elől indult el a 17. drogmentes maraton. Hogy mi ez? Néhány felelősségteljes fiatal és kevésbé fiatal 6 héten keresztül körbe futják az Országot. 42 nap alatt 3200 települést érintenek és 2100 km-et futnak le. Ez önmagában is nagy teljesítmény, de ez még nem minden. Futás közben iskolákban tartanak felvilágosítást és több százezer diáknak adnak pontos adatokat, hogy mit tesz a drog és mit tehetnek Ők. Valamint a diákok esküt tesznek (persze, ha akarnak) hogy nem fognak drogozni és drog mentes kapitánnyá avatják őket.

Ez is egy eszköz és lehet, hogy hasznos, lehet, hogy jobb, ha nem tőlem, hanem egy idegentől hallja és persze nem csak Ő, hanem az egész osztály, így közösen tudnak egyetérteni, hogy drognélkül egy boldogabb élet vár rájuk és nem csak Ő fog ott állni a haverok között, aki nemet mond a drognak. Ha egyedül vagy nehezebb ellenállni főleg, ha minden haver egyetért, hogy egy füves cigi vagy egy kis extasy nem árt.

Én ezt teszem, támogatom a Drogmentes Magyarországot. Az iskolába előadást szervezek és persze célt adok neki. Te mit szólsz ehhez? Van kedved csatlakozni?


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.
1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:
www.Yogoplay.com
yogoplay_elolap_hirlevel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top