Oktatás

Nálatok milyen játéktér van az iskolában?

A japán iskola tulajdonosa megbízta a HIBINOSEKKEI + Youji no Shiro, Kids Design Labo designereket, hogy tervezzenek egy olyan területet a gyerekeknek,ahol a kreativitásukat használva szerepjátékot tudnak játszani az iskolában.
Kase-00001_d
A koncepció arra épült, hogy a gyerekek szerepjáték közben a felnőtteket utánozzák így tanulva az Ő világukat. Ezért egy mini ház került a meglévő épületbe, ahol a gyerekek eljátszhatják a szüleik és a valós világ tevékenységeit.
Kase-00006_d
Így készült el a képen látható “Ouchi”, ami japánul házat jelent.
Kase-00013_d
Az “Ouchi”-ban minden megtalálható, ami egy rendes házban. Konyha, ebédlő, mosókonyha, fa tüzelésű kandalló, tűzhely, mosogató és természetesen használati tárgyak is.
Kase-00015_d
A konyhában elkészíthetik a gyerekek a reggelit, az ebédet, amit el tudnak fogyasztani az ebédlőben vagy a kertben. És persze akkor sincs gond, ha ez ebéd a fehér ingen foltot hagy, mert rögtön mehet a mosógépbe. Ebéd után a kicsi gyerek mehet aludni az emeletre, amíg “Anyu és Apu” lepakolna és elmosogatnak.
Kase-00020_d
Reméljük egyszer nálunk is a sok plusz óra helyett ilyen dolgokra lesz ideje az alsós gyermeknek az iskolában, mert a szabad játék és mozgás elengedhetetlen a gyermek egészséges fejlődéséhez.
Kase-00017_dKase-00018_dKase-00004_dKase-00008_dKase-00009_dKase-00011_d
Addig is magán iskolák kalandra fel!


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.

1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:

www.Yogoplay.com

yogoplay_elolap_hirlevel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top