Játszótér

Dán játszótér, aminek még a felnőttek sem tudnak ellenállni

Mi van akkor, ha két dán díszlettervező összeáll és létrehoz egy közös céget?
Nem más mint lenyűgöző egyedi játszóterek.

Ole Barslund Nielsen és a Christian Jensen az alapítói a Mostrum nevű cégnek, amin keresztül 2003 óta egyedi játszóterek tervezésével foglalkoznak a világba minden fele.

 


#1 Liseberg

YOGOBLOG-da-jatszoter-01

Liseberg Stockhol (Svédország) egyik kerülete, ahova egy nem akár milyen királykisasszonynak való madárház épült. Méreteiből adódóan még a  felnőttek is kényelmesen elférnek benne, így nekik sem kell visszafogottan a padon ücsörögni, amíg a gyerekek játszanak.

 


#2 The Crooked Houses  (Görbe házak)

YOGOBLOG-da-jatszoter-02

Az 1800-as években Brumbleby, ami ma Koppenhága (Dánia) része egy vidéki kis település volt tejüzemmel és vágóhíddal. Erre emlékeztetnek a játszótér görbe házacskái.


#3 Kék bálna

YOGOBLOG-da-jatszoter-03

Ha volt már ámbrás cet, akkor a kék bálna sem hiányozhat. És ha nincs már programotok vasárnap reggel, akkor menjetek el Svédországba, Göteborgba és nézzétek meg milyen a bálna belül.

 


#4 Odense állatkert

YOGOBLOG-da-jatszoter-04

Odense városa (Dánia) nem csak gyermek vasútállomással büszkélkedhet, hanem ahol az állatok királyának szájába bárki bemerészkedhet, sőt a magas füvet is megmászhatja.

 


#5 Kristineberg Kastélypark

YOGOBLOG-da-jatszoter-05

Stockholban (Svédország) a Kristineberg Kastélyparkot megtámadták a gigantikus állatok. A király és a királynő két 5 m magas bagoly, de hozták magukkal a bogár hadsereget is és ahova lépnek ott a gombák is hatalmasra nőnek. Persze a gyerekek könnyűszerrel legyőzik Őket.

 


#6 Children Railway Starion (Gyermek vasútállomás)

YOGOBLOG-da-jatszoter-06

A gyermekpályaudvar egy fedett játszótér a Odensei Dán Múzeumban. A játszóteret az Odense  (Dánia harmadik legnagyobb városa) állomás inspirálta.

 


#7 The Eel and Tha Lighthouse (Angolna és világítótorony)

YOGOBLOG-da-jatszoter-07

A Bermuda háromszögben minden megtörténhet, ezt mutatja a  Bermuda Nemzeti Múzeum mellett lévő játszótér, ahol egy óriás angolna tekeredett a világító torony köré. (Bermuda egy sziget csoport az Atlanti óceánon, 150 szigetből és, amelyből 20 lakott és 200 korallzátonyból.)

 


#8 The Sperm Whale (Ámbráscet)

YOGOBLOG-da-jatszoter-08

Az ámbráscet már sokak fantáziáját megmozgatta. Ő volt Moby Dick, és Pinokkió is az ő hasában utazott, na meg persze Jónásnak is vele gyűlt meg a baja. De itt most egy játszótér főszereplője, hogy a kicsiket szórakoztassa és Ők is tudják, milyen volt Pinokkiónak a bálna gyomrában.

 


#9 Futuroscope

YOGOBLOG-da-jatszoter-09

Most ki lehet próbálni, hogy milyen egy virág belsejében. A Futurscope játszótéren mindenki miniatűrnek érezheti magát a nagy növények és hangyák között.

 


#10 The Dragon (A Sárkány)

YOGOBLOG-da-jatszoter-10

Albor városába (Dánia) egy sárkány költözött. Marcona külső, ami rózsaszínben pompázik, nem akármilyen mászási felületeket biztosít.

 


BÓNUSZ

A ponty
London egyik hatalmas bevásárló központja (Westfield ) mellett található ez a kis tavacska, ahol a gyerekek és a felnőttek kedvükre pancsolhatnak anélkül, hogy azon kellene aggódniuk, hogy megfáznak egy hűvösebb őszi napon.
Akkor már lehet is tervezni a jövő nyári játszótér turizmust.

 


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.

1 megosztás = „köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


 

Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:

www.Yogoplay.com

yogoplay_elolap_hirlevel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top