Gyerekszoba

Búvóhelyek gyerkőcöknek

A felnőtteknek rengeteg módjuk lehet arra, hogy búvóhelyet találjanak, ha besokallnak a hétköznapi teendőktől, munkától, vagy ha csak szimplán egy kis nyugalomra vágynak. Elmehetnek egyet egyedül sétálni, beülhetnek az autóba, hogy egy kis kocsikázás közben kiszellőztessék a fejüket. A gyerekek lehetőségei ebből a szempontból kissé limitáltak, de gondoljunk bele, ők is vágyhatnak egy olyan helyre, ahova el tudnak bújni kikapcsolni, ha éppen ahhoz támad kedvük. Némi kreativitással a gyerekszobában is kialakíthatunk ilyen helyeket: legyen az egy rejtett kis galéria, egy lépcső alatti beugró, persze mindez attól függ, hogy milyen alapterületű az otthonunk. Galériánkban találsz néhány nagyon vagány ötletet, hogy hogyan érdemes kialakítani ilyen zegzugokat, ahol a kicsik kedvükre játszhatnak, vagy akár a délutáni szundit is eltölthetik.
Ez a lépcsőbeugróban kialakított búvóhely tökéletes lehet egy kis játékra. A beépített led csík pedig különleges hangulatot képez, ami az enteriőr részeként is kiválóan tud működni egy családi házban:

YOGOBLOG-buvohelyek-02

Ez a süllyesztett galériás megoldás tökéletesen illik fiú és lány szobákba is. Ha egy matracot is el tudunk helyezni, gondoskodni tudunk a gyerek teljes kényelméről egy kis délutáni olvasáshoz:

YOGOBLOG-buvohelyek-03

Vállalkozó kedvű barkács apukák egyszerűen létre tudják hozni ezt a faházat, amivel egy külön “lakosztályt” lehet kialakítani a gyerkőcöknek. Ottalvós gyerekbulikhoz szinte kötelező elem!

YOGOBLOG-buvohelyek-04

Ha extra helyre van szükségünk, nemcsak felfelé irányban kell gondolkodni, a padló kialakítása is remek lehetőségeket rejt magában. A kis tárolóegységekkel titkos rejtekhelyre kerülhetnek a legkedvesebb játékok.

YOGOBLOG-buvohelyek-06

Ha saját tűzoltó állomást alakítunk a gyermekünknek, egyértelműen indulhatunk az “Év legjobb szülője” díjért. Nekünk ez a kedvencünk!

YOGOBLOG-buvohelyek-05

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top