Oktatás

Színes Liget, Óvoda Japánban

Mindig lenyűgözött, hogy mennyire bátran használják a színeket és a formákat Japánban. Egy ilyen óvodába öröm megérkezni. Bátran kérdezd csak meg a gyermekedet, hogy járna-e ide. Az Én 8 éves lányom nem ellenkezett, bár Ő tovább fejlesztené a belsőt. Hogy belül egy színes akadály pálya legyen. Majd szólunk Emmanuelle Moureaux-nak.
YOGOBLOG-szines-japan-ovi-02
Az óvodát, ami Japánban a Fukuoka város lakóövezetében található Emmanuelle Moureaux alkotása.  Emmanuelle  egy francia származású építész, aki Japánban tanult, majd ott is ragadt és létrehozta a emmanuelle moureaux architecture + design stúdiót. Meg persze ezt a csodálatos óvodát, aminek a neve: Creche Ropponmatsu.

YOGOBLOG-szines-japan-ovi-03

Mivel kívül belül Ő tervezett mindent, a belső tereket és a logókat is, így nem meglepő, hogy nem csak az épület külsejénél meghatározóak a színek és a letisztult formák, hanem a belsőnél is.
Az épület könnyed és a nagy üveg felületeinek köszönhetően napfényes. A csoportszobákat a natúr fa és színes tároló dobozok határozzák meg. Nincs tele mindenfélével, a japánokra jellemző minimalizmust tükrözi. Mégis egyfajta békét, nyugalmat és vidámságot áraszt.

YOGOBLOG-szines-japan-ovi-04YOGOBLOG-szines-japan-ovi-05YOGOBLOG-szines-japan-ovi-06Photo by Daisuke Shima

Én örülnék, ha nálunk is ilyen új óvodák épülnének. Remélem a ma kilépő fiatal építészek, már ilyen bátran fognak bánni a színekkel, terekkel, formákkal.
Hajrá ifjú, titánok.


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.

1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:

www.Yogoplay.com

yogoplay_elolap_hirlevel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top