Játszótér

Interaktív játszótér Abu Dhabi-ban

A Free Play nevű amerikai kreatív stúdió Al Ain városában hozott létre egy olyan interaktív területet, ami túllép azon a klasszikus elképzelésen, hogy egy játszótéren csupán hinta, homokozó és mászóka van a gyerekeknek.
A stúdió koncepciója egy olyan tér kialakítása volt, amely a gyerekek érzékeire és képzelő erejére épít. A játszótér négy elemből épül fel.
A Labirintusban kerek kis ablakokon keresztül kúszhatnak, mászhatnak, bújócskázhatnak a gyerekek a barátaikkal. A Hangyabolyban olyan érzésük támadhat, mintha a föld felett lebegnének. A Fűzfában a zene iránt fogékony gyerkőcök élvezhetik igazán az eltöltött időt, a különböző alapanyagokból készült rudak mozgatás közben egyedülálló hangzást hoznak létre. A Kukoricásban pedig mindenki igazi kis Tarzanná válhat, a sárga köteleken lehet hintázni vagy egyikről a másikra ugrani.
Mivel a játszótér tulajdonképpen a sivatag közepén van, a készítők gondoltak a kellő védelemre az erős napsugárzástól, ezért egy hatalmas pavilont húztak az egész terület fölé.
A játszótér és az árnyékot adó pavilon:

YOGOBLOG játszótér 01

A Labirintus:

YOGOBLOG játszótér 04
YOGOBLOG játszótér 02

A Hangyaboly:

YOGOBLOG játszótér 05

A Fűzfa:

YOGOBLOG játszótér 06

A Kukoricás:

YOGOBLOG játszótér 07

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top