Játékteszt

Játékteszt – Te már ismered?

Neked, hogy tetszene, ha indítanánk egy új rovatot a “Játéktesztet”, és minden héten vagy két hétben egy új játék kerülne a porondra?

Rengeteg, olyan játékot fedeztem fel az utóbbi időben, amikért még felnőtt fejjel is rajongok, és kíváncsi vagyok, hogy te ismered-e, neked, hogy tetszik, mit szólsz hozzá? Hát lássuk az elsőt.

MAH_0259

Ez a Djeco francia játékgyár Kinoptik névre hallgató optikai kirakója.
Ne izgulj nem olyan, mint egy szokásos kirakó, ahol megvan az adott kép és azt rakod ki a kis (vagy nagy) elemekből.
Ez egy, amolyan építkezős kirakó, hogy mit hozol ki belőle, az csak rajtad múlik. Garantált szórakozás nem csak a kölöknek, hanem neked is. És, hogy miért optikai, az is lassan kiderül.
A blog végén megtalálod a szemléltető videót is a tesztelésről. És a termékeket itt tudod beszerezni.

mah_0254.jpg

A Kinoptik 5 különböző témában kapható. Nem csak témában, hanem elemkészletben is eltérnek egymástól.
Az első az Animonster (álati szörnyek), ez egy 26 db-os készlet, ami kisebb gyermekeknek ajánlott, a következő a 38 db-os Véhicles (járgányok), majd a Robots vagyis robotépítő következik, ebben már 60 db elem lelhető fel.
A 2018-as év új slágere a Garden, 107 elemével már komoly virágos kertek tervezhetőek. És a legnagyobb a 123 db-os Ville vagy City, hát persze, mert várost nem lehet csak 3 elemből építeni.

Ami minden dobozban benne van: egy mágnes tábla, aminek az egyik oldala négyzet rácsos, ami segít pontosan elhelyezni és egymáshoz illeszteni az elemeket. Két csíkos fólia, amivel életre lehet kelteni a szörnyeket, járgányokat, virágokat. robotokat, de még a várost is. Ezáltal lesz optikai puzzle, mert ahogy a fóliát mozgatod a képen, az úgy elevenedik meg. 

MAH_0252

Otthon Zsófival (9 éves lányom) a Robotos építőkészletet próbáltuk ki.
De be kell vallanom, hogy nem csak a 13 éves Réka lányom nem tudott ellenállni a csábításnak, hogy játsszon vele, hanem a férjem Hunor és Én is órákon keresztül elszórakoztam vele. Hatalmas élmény volt alkotni, építeni, nézni, ahogy a robotok összeállnak, majd amikor a csíkos lap rájuk került, látni hogyan kelnek életre. Felfedezni, melyik elem milyen mozgásra képes a csíkos lap hatására.


Bár dobozok tartalmaznak egy-egy kis útmutató füzetet, ahol képekkel bemutatásra kerül, hogyan működik a játék és van benne jó pár ötlet, minta, hogy mit lehet belőle építeni. De ezáltal ne érezd magad felhatalmazva arra, hogy a saját fantáziádat nem kell használnod. Ez csak egy segítség, az első lépésekhez, majd ne fogd vissza magad fedezd fel az elemekben rejlő lehetőségeket és a benned szunnyadó alkotási vágyat. Tuti siker lesz.

MAH_0247

A feladat: helyezd az építő elemeket a mágneses táblára tetszés szerint, ha kész a kép, helyezd rá a csíkos fóliát és kezd el mozgatni rajta, így a képen életre kelnek a különböző elemek. Ha még nem állt össze, hogyan is működik nézd meg a poszt végén a teszt videót.

A játékgyártó cég a Djeco 5+ éves kortól ajánlja.


Személyes vélemény:

Szerintem kisebb gyerekekkel is jót lehet vele játszani. De ami biztos, felső korhatár nincs. Tuti, hogy még a Nagymami és Nagypapi is el lesz vele órákon keresztül.

MAH_0261

Mi a Djecot Magyarországon képviselő Boyonex Kft-nek hála egy hétig élveztük a játékot. És mivel közeleg a csajok szülinapja, biztos a gyerekszoba polca is kerül egy saját példány.


A Kinoptik termékeket pedig itt tudod beszerezni


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.

1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:

www.Yogoplay.com

yogoplay_elolap_hirlevel

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top