Gyerekszoba

Van nálatok csúszda?

Bár a férjem építész, én meg település mérnök vagyok, mégis, ha saját ház építése merül fel, mindig gyorsan elhessegetjük a témát.  Perszer mondhatom, hogy az évek, meg a rutin, meg szakmabeliek tudják, hogy a házépítés kemény dolog. De az igazság az, hogy valószínűleg a tervezésen nem jutnánk túl, mert hát a gyerekek miatt kell falmászó hely, kréta fal, színes csodák, de legyen minimalista, legyenek szeparált terek, de ne legyen emeletes, stb, meg persze legyen csúszda, de hogy ha nem emeletes.
Szerencsére mások nem hátráltak meg saját házépítés összetett feladatától és még csúszda is került belülre. Ha Ti is szeretnétek csúszdát a most épülő lakásotokba, házatokba innen meríthettek ötleteket.
És hogy is tudna az ember fia/lánya az emeletek között leggyorsabban közlekedni, ha nem csúszdán, csak felkiabálsz a kis drágának, hogy kész az ebéd és már repül is, akarom mondani csúszik is. Nem kell majd kétszer szólni.
Na, akkor lássuk a lehetőségeket:
1. Ívelt lépcső mellett fut az ívelt csúszda. Több szempontból is jó választás, egyrészt szép a hajlított fa, másrészt ha még nem elég fáradt a gyerek 20-szor felfut és lecsúszik, aztán mehet aludni.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-02design: Archology
photo: Jon Bader

 

2. Ezt a másodikat az űrállomásokért rajongóknak ajánljuk, a legfelső emeletről legalulra szállító fém közeg, modern űrbéli megjelenést varázsol a belső tereknek. Persze félúton ki lehet szállni a gyermekszobában.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-03
design: David Hotson
photo: Eric Laignel

 

3. Ez egy négy az egyben, lépcsőház, könyvespolc, olvasótér és persze csúszda. Én ezért nagyon oda vagyok, főleg, mert rengeteg könyv elfér benne. Meg persze az olvasás, bár lehet mozgalmas a regény, de az könyv a testet nem mozgatja meg. Sebaj ott a csúszda, hogy két fejezet között mozogjon a gyerek.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-04
design: Moon Hoon
photo: Huh Juneul

 

4. Minimalista megjelenés, de maximális hossz. A belső csúszda a három emeletet köti össze, persze a másodikon is kiszállhatsz, mert ott lapos csúszás van.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-05
design: LEVEL Architects
photo: Shinichi Tanaka

 

5. Aki eddig csak vágyakozva nézte, mert nem emeletes a háza, vagy lakása, most van megoldás, beépített csúszda.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-06
design: HAO Design
photo: Hey!Cheese

 

6. Szintén egy modern fémcsúszda, megfelelő hosszal nagyobb gyermek számára. A legfelső emeletről a konyhán keresztül lehet érkezni a nappaliba.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-07
design: KI Design Studio
photo: KI Design Studio

 

7. Ha valaki sajnálja a belső teret csúszdákra pazarolni, akkor is van megoldás. Szépen kivitelezett beton csúszda a ház külső oldalán fut, egyedi jelleget kölcsönözve a háznak.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-08design: Aboday Architects
photo: Happy Lim

 

8. Ez a modern fém csúszda két egymás fölötti lakás tereit köti össze, amiket egy lakásként összenyitottak.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-09design: The Turett Collaborative

 

9. A fehér falakkal körülvett facsúszda a gyerekszobából közvetlenül a fürdőszobába vezet. Kész a lecke, jöhet a fogmosás.

YOGOBLOG-terek-gyerekeknek-10design: LEVEL Architects
photo: LEVEL Architects

 

Na kedvet kaptatok a csúszdázáshoz?


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.

1 megosztás = „köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:

www.Yogoplay.com

yogoplay_elolap_hirlevel

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top