Oktatás

Kreatív és különleges játék központ Sydney-ben

Kreatív és különleges játék központ nyílt Sydney-ben a NUBO. A Frost Collective design stúdió és Joey Ho építész közös alkotása ez a lenyűgöző játéktér. A cél az volt, hogy egy gyönyörű és innovatív teret teremtsenek a gyerekeknek.
Ez egy modern játszóház, ahol teret biztosítanak a szülőknek és gyerekeknek a közös játékhoz, alkotáshoz. A NUBO különböző programokkal várja az érkezőket, pl a mese idő, ahol énekelnek főznek és mesélnek, vagy a zene délután, ahol szabadon de közösen zenélnek. A programokon kívül pedig a különböző szobákban szabadon lehet játszani, alkotni, jól éreznie magát az embernek és a gyermekének.
A központi térben található asztaloknál meg lehet pihenni, ha már elég volt a torony mászásból és csúszdázásból vagy még nem tudja az ember, hogy merre is induljon. Innen nyílnak a különböző játszó terek.
YOGOBLOG-jatekkozpont-sydney-02
A kisebb játéktérben is a letisztult egyszerű formák és a visszafogott színek, a fa a kék és a fehér dominál. A zugok, a kis csúszdák mind az önfeledt szórakozást szolgálják.
YOGOBLOG-jatekkozpont-sydney-03
A központi térből nyíló alkotó szobákban lehet festeni, építeni, főzni, alkotni. Az alkotó szoba fala kék az egyik fal perforált lap, ami az alkotó eszközök praktikus elhelyezésére szolgál.
YOGOBLOG-jatekkozpont-sydney-04
A Dráma szobában, ahol játszani, zenélni és bármit lehet, amihez kedved van a kiskorúnak vagy nagykorú szüleinek, a teret egy hosszú asztal határozza meg, a falon körbe pedig hajlított fából készült bútorok találhatóak. A bútorok akár mint egy kis város sziluettje veszik körbe a szoba falait.
YOGOBLOG-jatekkozpont-sydney-05
A nyugodt olvasáshoz nyújt lehetőséget a könyvtár, ahol párnázott lépcsőkön, szivaccsal bélelt hengerekbe visszavonulva adhatja át magát az olvasás örömének az ember lány, fia.
YOGOBLOG-jatekkozpont-sydney-06
Nem tudom ti, hogy vagytok ezzel, de én elviselnék egy ilyet itt a szomszédban is, mondjuk Budán vagy Pesten.  Mindenesetre, ha játszóház vagy gyermek kulturális központ nyitására adom a fejem, majd innen merítek ötleteket hozzá. Addig is lehet szervezni az Ausztrál körutazást, melynek első állomása e NUBO.
 


Amennyiben tetszett a bejegyzés, vagy úgy gondolod, másoknak hasznos lehet, nyugodtan oszd meg, hálásak lesznek érte azok, akiknek segíteni tudsz.

1 megosztás = “köszönöm, ez tetszett, hasznos volt” 🙂


Néznél még további szuper játékokat és kiegészítőket?
Ha szeretnél több örömöt és játékot,
akkor látogass el weboldalunkra:

www.Yogoplay.com

yogoplay_elolap_hirlevel
 

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Back To Top